Cere și ți se va da!

dorinta, papadie, cerere

Zilele trecute am experimentat niște stări nu tocmai plăcute, eram prinsă într-o situație care se repetă deja de ani buni și mă chinuiam să găsesc un răspuns la întrebările mele, să găsesc o soluție…

Mă apuca și panica și neputința și chiar disperarea că nu reușesc, că nu mă descurc, deși parcă încerc să schimb anumite lucruri.

La un moment dat, total pe neașteptate pentru starea mea (plângeam și mă simțeam blocată), mintea mea (sau poate nu mintea…)a făcut niște legături foarte interesante, care m-au scos imediat din stare.

Acum câteva săptămâni văzusem un video motivațional, după câte am înțeles de acolo unul din cele clasice (totuși nu am reținut autorul dar asta la moment nu e important). Acolo, pe lângă unele sugestii ale autorului despre orientare spre scop și alte chestii, a mai spus că ar fi bine să avem întotdeauna la îndemână un bilețel pe care să fie scris:

  • Caută și vei găsi!
  • Cere și ți se va da!
  • Bate și ți se va deschide!

Pe de altă parte, săptămâna trecută am fost martoră la o scenă foarte interesantă, deși la acel moment nu mi-am dat seama de ce anume era important să văd asta. Eram în vizită la o doamnă, care are un băiețel de 4 anișori. La un moment dat acel băiețel dorea telefonul mamei. După ce l-a cerut, aceasta i-a explicat că avea nevoie de el un timp, că nu poate să i-l dea acum. După care, timp de 4-5 minute, copilul, calm și fără să schimbe radical strategia a pronunțat, de peste 100 ori cuvântul ”DĂ!” Firesc, la un moment dat, mama pur și simplu i-a dat telefonul.

În momentul în care în mintea mea aceste 2 mici incidente s-au ciocnit, a apărut o luminiță, mică dar care mi-a schimbat pe dată starea: ESTE NEVOIE SĂ PUTEM FORMULA ȘI CERE, CA SĂ PRIMIM O SOLUȚIE!

Chiar dacă am auzit în diferite forme acest îndemn, când ne ciocnim față în față cu o situație, ne este greu să ne oprim și să înțelegem mai întâi ce vrem, cum vrem și pur și simplu să cerem. Este cumva un fel de magie în asta, deși nu e magie curată (dar păcat, așa ne place să mai credem în ea…). Este despre claritatea care apare atunci când formulăm, parcă iese din ceață și se arată situația la care am vrea să ajungem, iar soluția apare și ea, foarte curând, după ce știm care sunt ”datele problemei”. Când știm adresa, avem o hartă, știm care sunt căile posibile, rămâne doar să găsim transportul potrivit.

Deci ”Cere și ți se va da!” nu este doar despre a ne pune în poziția de victimă și a aștepta să ni se dea/facă. Este mai mult despre a ști ce vrei și a face pasul spre lume pentru a te întâlni cu realitatea din care vrei să apară ceea ce-ți dorești.

P.S.: este totuși important să fim destul de insistenți și totuși răbdători (ca acel băiețel), că dacă doar vom cere o dată și după asta mintea ne va bloca prin frici și mai ales prin: ”dar oare am meritat?” n-o să iasă.

Spor la cerut!

Comentarii:

Adaugă comentariu nou