Ședințe de psihoterapie online

Pentru că ne aflăm într-o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm și să căutăm alte soluții, dar care să funcționeze la fel de bine sau chiar mai bine decât modalitățile cu care ne-am obișnuit, am trecut, în mare parte, pe online. Este un mare avantaj pentru fiecare, ne putem vedea chiar dacă suntem în orașe sau chiar țări diferite, stăm în confortul casei, ne ia doar o oră pentru terapie, excluzând timpul pentru drum. Avem nevoie doar de un laptop sau telefon și de o conexiune bună la internet. 

Ce ai nevoie să știi, înainte de a începe terapia:

  1. Să te programezi, printr-un apel sau mesaj text pe oricare dintre rețelele puse la dispoziție.
  2. Să ții cont de ora/diferența de oră, în funcție de orașul în care te afli, ca să nu apară confuzii. 
  3. Să ai un spațiu în care să te simți liber să vorbești deschis, pe orice temă, fără să te simți auzit.
  4. Să te asiguri că nu vei fi deranjat, că nu vei fi nevoit să întrerupi ședința, decât pentru cazuri cu adevărat importante. 
  5. Să ai telefonul fixat, dacă te folosești de telefon, este un chin pentru mine să te urmăresc și să mă concentrez, atunci când îl ții în mână, iar asta scade din eficiență.
  6. Ca și în viața reală, este absolut firesc să fii punctual și la ora stabilită, să fii prezent, cu tehnica gata de a prelua apelul video.

Dacă încă ai neclarități despre cum au loc ședințele, sau vrei să te programez, te rog să-mi adresezi orice întrebare, voi răspunde cu drag!